ΔΙΕΘΝΗ

UNICEF: Ζητεί τη συγκέντρωση 45 εκατ. δολαρίων για το Μάλι

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2013, 19:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
UNICEF: Ζητεί τη συγκέντρωση 45 εκατ. δολαρίων για το Μάλι
Facebook Twitter Whatsapp
Η UNICEF απηύθυνε σήμερα έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για την κατεπείγουσα συγκέντρωση ποσού ύψους 45 εκατ. δολαρίων ώστε να παρασχεθεί αρωγή στις γυναίκες και στα παιδιά στο Μάλι που έχουν πληγεί σοβαρά από τη σύρραξη στη χώρα αυτή της Αφρικής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η UNICEF απηύθυνε σήμερα έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για την κατεπείγουσα συγκέντρωση ποσού ύψους 45 εκατ. δολαρίων ώστε να παρασχεθεί αρωγή στις γυναίκες και στα παιδιά στο Μάλι που έχουν πληγεί σοβαρά από τη σύρραξη στη χώρα αυτή της Αφρικής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Χωρίς τους πόρους αυτούς η Unicef «δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει την δράση της για να σωθούν ζωές μεταξύ των εκτοπισμένων (. . .) και των προσφύγων», σημείωσε η εκπρόσωπος. Για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες μεταξύ των πληθυσμών αυτών τους προσεχείς 3 μήνες, η υπηρεσία του ΟΗΕ ζήτησε 45 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Στο Μάλι περίπου 227.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εντός της χώρας και 167.000 προσέφυγαν σε άλλες χώρες, ειδικά στο Νίγηρα, στη Μπουρκίνα Φάσο και στη Μαυριτανία.

Οι πληθυσμοί που παρέμειναν στο βορρά ελάχιστη πρόσβαση διαθέτουν σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Περίπου 450.000 παιδιά στο Μάλι πάσχουν από υποσιτισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Unicef, ενώ άλλα 210.000 παιδιά αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα υποσιτισμού που απειλεί την ίδια τους τη ζωή. Συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα, πρόβλημα υποσιτισμού αντιμετωπίζουν 660.000 παιδιά, σύμφωνα με τη διεθνή υπηρεσία.

Η σύρραξη στο Μάλι υπολογίζεται ότι έχει πλήξει τουλάχιστον 700.000 παιδιά σχολικής ηλικίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γιούνισεφ.