ΔΙΕΘΝΗ

Στις 14 Απριλίου οι ευρωεκλογές στην Κροατία

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2013, 13:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις 14 Απριλίου οι ευρωεκλογές στην Κροατία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι εκλογές στην Κροατία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος της χώρας Ίβο Γιοσίποβιτς μετά από διαβουλεύσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και με μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Οι εκλογές στην Κροατία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος της χώρας Ίβο Γιοσίποβιτς μετά από διαβουλεύσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο κ. Γιοσίποβιτς διευκρίνισε ότι αποφάσισε να διεξαχθούν ξεχωριστά οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι δημοτικές εκλογές που προγραμματίζονται για τις 19 Μαϊου, ώστε «οι ευρωπαϊκές εκλογές να μην χάσουν την αυτονομία τους και την αναγνωρισιμότητα».

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω τη μεγάλη σημασία των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για πρώτη φορά οι πολίτες μας θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι εκλογές έχουν μεγάλη συμβολική αξία»υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κροατίας.

Ο κ. Γιοσίποβιτς προκήρυξε τις εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών βάσει των εξουσιών του.

Η Κροατική Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου αποφάσισε οι εκλογές για τους 12 ευρωβουλευτές να διενεργηθούν πριν από την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ με ενδεχόμενη ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις δημοτικές εκλογές το Μάιο.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς είχε καλέσει τότε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποσαφηνίσουν ποια ημερομηνία θεωρούν την καταλληλότερη έως τον Ιούνιο, καθώς η χώρα από την 1η Ιουλίου θα γίνει μέλος της ΕΕ.