ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μουσάραφ δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο Πακιστάν

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2013, 18:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Μουσάραφ δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε πως θα επιστρέψει στη χώρα εντός των προσεχών εβδομάδων, προκειμένου να συμμετάσχει στις επεχρόμενες εθνικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε πως θα επιστρέψει στη χώρα εντός των προσεχών εβδομάδων, προκειμένου να συμμετάσχει στις επεχρόμενες εθνικές εκλογές.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος ζούσε εξόριστος μεταξύ Ντουμπάι και Λονδίνου μετά την αποχώρησή του από την εξουσία το 2008, έχει ανακοινώσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να επιστρέψει στο Πακιστάν, όπου εκκρεμούν εναντίον του πολλαπλά εντάλματα σύλληψης, χωρίς όμως να το έχει πράξει ως σήμερα. Ο ίδιος λέει ότι αυτή τη φορά το εννοεί.

Η πακιστανική κυβέρνηση ολοκληρώνει την πενταετή θητεία της στις 16 Μαρτίου και οφείλει να προκηρύξει τη διενέργεια εκλογών εντός 60 ημερών. Στη συνέχεια θα ορισθεί μεταβατική κυβέρνηση, που θα διευθύνει τις υποθέσεις της χώρας έως την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές.

«Αποφάσισα να επιστρέψω στο Πακιστάν την εβδομάδα που θα ακολουθήσει τον διορισμό της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία τυπικώς θα πρέπει να σχηματισθεί στις 16 Μαρτίου», δήλωσε ο πρώην στρατηγός σε συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι.

«Είναι καιρός να δράσουμε. Είναι τώρα ή ποτέ για το Πακιστάν», πρόσθεσε ο ίδιος, υπονοώντας τα προβλήματα στην οικονομία και την ασφάλεια στην μουσουλμανική χώρα των 180 εκατ. κατοίκων.

«Το κόμμα μας θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές και, Θεού θέλοντος, θα έχει υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας», υποστήριξε ο κ. Μουσάραφ, που δήλωσε ότι θέλει να φθάσει είτε στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, είτε στο οικονομικό κέντρο Καράτσι.

Ο κ. Μουσάραφ είχε καταλάβει την εξουσία το 1999 έπειτα από πραξικόπημα και αναγκάσθηκε να παραιτηθεί το 2008 μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν (ΡΡΡ), η οποία διοικεί τη χώρα έως σήμερα. Εναντίον του πρώην δικτάτορα εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης, το ένα εκ των οποίων αφορά τη δολοφονία, το 2007, της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.

«Ο κόσμος μιλά για τα εντάλματα σύλληψης εναντίον μου και για το πόσο είναι επικίνδυνο. Όμως εγώ δεν φοβάμαι και αφήνομαι στα χέρια του Θεού», πρόσθεσε ο κ. Μουσάραφ.