ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί εναντίον ανταρτών στη Χομς

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2013, 12:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί εναντίον ανταρτών στη Χομς
Facebook Twitter Whatsapp
Ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών στη Χομς σήμερα, τέταρτη ημέρα της επίθεσης του στρατού και των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς, η οποία αποσκοπεί στην κατάληψη των συνοικιών της πόλης αυτής της κεντρικής Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών στη Χομς σήμερα, τέταρτη ημέρα της επίθεσης του στρατού και των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς, η οποία αποσκοπεί στην κατάληψη των συνοικιών της πόλης αυτής της κεντρικής Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ελικόπτερα του στρατού βομβάρδισαν συνοικίες στην Παλιά Πόλη της Χομς τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες, κυρίως στη Χαλντιγιέ», τόνισε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρά το γεγονός ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ ελέγχει το 80% της πόλης αυτής, πολλές συνοικίες παραμένουν στα χέρια των ανταρτών.

Εκατοντάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί στις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

«Δεν γνωρίζει κανείς πώς μπορούν να φύγουν από εκεί και πού μπορούν ν΄αναζητήσουν καταφύγιο, εάν ο στρατός ανακαταλάβει τις θέσεις των ανταρτών», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Κατά τις χθεσινές συγκρούσεις σκοτώθηκαν 159 άνθρωποι, ανάμεσά τους 47 πολίτες και 42 στρατιώτες.