ΔΙΕΘΝΗ

Επιδεινώνεται η διαφθορά στην Αλβανία

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2013, 16:14
Επιδεινώνεται η διαφθορά στην Αλβανία
Facebook Twitter Whatsapp

Την επιδείνωση του φαινομένου της διαφθοράς στους αλβανικούς κρατικούς θεσμούς και στη δημόσια διοίκηση διαπιστώνει έρευνα της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνειας (Transparency International) η οποία παρουσίασε την έκθεσή της στα Τίρανα για την κατάσταση της διαφθοράς στη χώρα.

Την επιδείνωση του φαινομένου της διαφθοράς στους αλβανικούς κρατικούς θεσμούς και στη δημόσια διοίκηση διαπιστώνει έρευνα της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International) η οποία παρουσίασε την έκθεσή της στα Τίρανα για την κατάσταση της διαφθοράς στη χώρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη σε 114.000 άτομα, κατατάσσουν την Αλβανία στην 83η θέση παγκοσμίως, στο «Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των ερωτηθέντων θεωρούν τα πολιτικά κόμματα ως τον πλέον διεφθαρμένο θεσμό της Αλβανίας, και πιστεύουν ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναποτελεσματικές.

Μόνο το 51% των Αλβανών έχουν την τάση να καταγγέλλουν στα αρμόδια όργανα μια υπόθεση διαφθοράς.

Η Διεθνής Διαφάνεια κάλεσε την νέα κυβέρνηση που αναμένεται να σχηματιστεί το Σεπτέμβρη, να διασφαλίσει την ανεξαρτησία των βασικών θεσμικών οργάνων της χώρας.