ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αστυνομικοί απώθησαν με δακρυγόνα πορεία προς το πάρκο Γκεζί

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2013, 20:24 / Ανανεώθηκε 13 Ιουλίου 2013, 20:24
Τουρκία: Αστυνομικοί απώθησαν με δακρυγόνα πορεία προς το πάρκο Γκεζί
Facebook Twitter Whatsapp

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων σήμερα για να απομακρύνει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Πάρκο Γκεζί, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων σήμερα για να απομακρύνει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Πάρκο Γκεζί, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 28 Μαΐου. Η αρχική διαδήλωση έγινε υπό την ηγεσία των οικολόγων, κατά την καταστροφή του πάρκου Γκεζί για την ανοικοδόμηση ενος εμπορικού κέντρου. 

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ταραχές σε όλη τη χώρα, όταν μια ομάδα που κατέβαλε το πάρκο δέχθηκε επίθεση από την αστυνομία. 

Οι διαδηλώσεις έκτοτε πήραν μεγάλη έκταση και από τον περασμένο μήνα έχουν εξελιχθεί σε κύμα διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται για αυταρχισμό ύστερα από μία δεκαετία στην εξουσία.