ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 25 τα νεκρά παιδιά σε σχολείο

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2013, 08:02 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2013, 20:47
Ινδία: 25 τα νεκρά παιδιά σε σχολείο
Facebook Twitter Whatsapp

Μαθητές δημοτικού σχολείου στην ανατολική Ινδία υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση τρώγοντας μεσημεριανό γεύμα στο δημόσιο σχολείο τους. Σύμφωνα με νέο απολογισμό 25 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους.
 

Τουλάχιστον 25 παιδιά, όλα τους κάτω των 11 ετώνέχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό και δεκάδες άλλα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της ανατολικής Ινδίας, αφότου την Τρίτη υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση τρώγοντας μεσημεριανό γεύμα στο δημόσιο σχολείο τους. 

Βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας, όπου σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τουλάχιστον 25 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι διαδηλωτές, γονείς των θυμάτων αλλά και κάτοικοι της περιοχής, έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον τέσσερα αστυνομικά οχήματα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της πολιτείας Μπιχάρ, όπου έλαβε χώρα η τραγωδία, οι πρώτες έρευνες καταδεικνύουν την ύπαρξη ποσότητας φωσφόρου στο φαγητό. Ο φώσφορος χρησιμοποιείται για τη συντήρηση ρυζιού και σιτηρών.

Η πολιτεία Μπιχάρ θεωρείται μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ινδίας, αλλά και η πολυπληθέστερη.