ΔΙΕΘΝΗ

Διαδήλωση συμπαράστασης για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2013, 14:12 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2013, 14:12
Διαδήλωση συμπαράστασης για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Facebook Twitter Whatsapp

Αύριο το απόγευμα (στις έξι, τοπική ώρα), διοργανώνεται από την ιταλική κεντροδεξιά διαδήλωση συμπαράστασης προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην κεντρική πλατεία «Σάντι Απόστολι» στην Ρώμη.

Αύριο το απόγευμα (στις έξι, τοπική ώρα), διοργανώνεται από την ιταλική κεντροδεξιά διαδήλωση συμπαράστασης προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην κεντρική πλατεία «Σάντι Απόστολι» στην Ρώμη.

Ως γνωστόν, χθες βράδυ, οι βουλευτές και γερουσιαστές της ιταλικής κεντροδεξιάς, αποφάσισαν να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των προέδρων του κοινοβουλευτικών τους ομάδων Ρενάτο Σκιφάνι και Ρενάτο Μπρουνέττα.

Οι Σκιφάνι και Μπρουνέττα ανακοίνωσαν ήδη ότι έχουν την πρόθεση να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να τους ζητήσουν να επιλέξει την οδό της απονομής χάριτος στον Μπερλουσκόνι.

Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο αναμένεται να επιστρέψει εντός της σημερινής ημέρας από τις διακοπές που πέρασε στην «'Ανω Αδίγη» (κοντά στα σύνορα με την Αυστρία).

-- Πηγές της ιταλικής προεδρίας, όμως, ζητώντας να μείνουν ανώνυμες επιβεβαιώνουν ότι το αίτημα απονομής χάριτος «δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί».

Παράλληλα, αίσθηση, προκαλεί η δήλωση του Ιταλού πρώην υπουργού Πολιτισμού, στελέχους της κεντροδεξιάς , Σάντρο Μπόντι, ο οποίος (πριν λίγο) τόνισε:

«ή η πολιτική είναι σε θέση να βρει κάποιες λύσεις, ικανές να αποκαταστήσουν την φυσιολογική ισορροπία ανάμεσα στις διάφορες θεσμοθετημένες εξουσίες και να εγγυηθούν την πολιτική δράση του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, ή η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μορφή εμφυλίου πολέμου η έκβαση του οποίου είναι για όλους άγνωστη».

Κυκλοφορεί η πληροφορία ότι, ο πρόεδρος Ναπολιτάνο θα επιδιώξει να συναντηθεί, επιστρέφοντας στο προεδρικό μέγαρο από τις διακοπές του, με τον πρωθυπουργό κ.Λέτα.