ΔΙΕΘΝΗ

Αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν με 15 νεκρούς

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2013, 14:38 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2013, 14:38
Αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν με 15 νεκρούς
Facebook Twitter Whatsapp

Αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι, από τους οποίους οι εννέα ήταν άμαχοι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας, ωστόσο το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για επίθεση ακριβείας στην οποία εξουδετερώθηκαν μόνο 10 αντάρτες Ταλιμπάν.

Αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι, από τους οποίους οι εννέα ήταν άμαχοι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας, ωστόσο το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για επίθεση ακριβείας στην οποία εξουδετερώθηκαν μόνο 10 αντάρτες Ταλιμπάν.

Εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δήλωσε στο ΒΒC ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για αμάχους μεταξύ των θυμάτων στην επαρχία Κουνάρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Το βρετανικό πρακτορείο σχολιάζει ότι οι θάνατοι αμάχων προκαλούν εντάσεις το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ.

Έπειτα από το θάνατο 10 αμάχων σε προηγούμενη επιδρομή στο Κουνάρ, ο πρόεδρος Καρζάι απαγόρευσε ο Φεβρουάριο τις αεροπορικές επιδρομές των αφγανικών δυνάμεων σε περιοχές με κατοικίες.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προγραμματίζεται να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν στα τέλη του 2014.

Και επίθεση των Ταλιμπάν

Σε ένα άλλο αιματηρό περιστατικό, τέσσερις αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 πολίτες τραυματίστηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν στο γραφείο της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών στην επαρχία Ουαρντάκ

«Εξι ένοπλοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών στην πόλη Μαϊντάν Σαχρ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Ουαρντάκ.

'Ενας από τους ενόπλους πυροδότησε ένα παγιδευμένο φορτηγό στην είσοδο και οι υπόλοιποι άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών.

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε και τους έξι ενόπλους, είπε ο εκπρόσωπος.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.