ΔΙΕΘΝΗ

Σε θάνατο καταδικάστηκαν οι βιαστές της 23χρονης στην Ινδία

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2013, 12:36 / Ανανεώθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2013, 12:35
Σε θάνατο καταδικάστηκαν οι βιαστές της 23χρονης στην Ινδία
Facebook Twitter Whatsapp

Εις θάνατον καταδικάστηκαν σήμερα οι τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία μέσα σε λεωφορείο τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Εις θάνατον καταδικάστηκαν σήμερα οι τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία μέσα σε λεωφορείο τον περασμένο Δεκέμβριο. Η υπόθεση προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινής γνώμης, κύμα διαμαρτυρίας στην Ινδία και εκκλήσεις για την εκτέλεση των δραστών. 

Ο δικαστής Γιόγκες Χάνα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έκρινε ενόχους τους τέσσερις για τον ομαδικό βιασμό και την "εν ψυχρώ" δολοφονία της φοιτήτριας, απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων τους για ηπιότερη ποινή. «Ολοι τους καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών», δήλωσε ένας από τους συνηγόρους τους, ο Α.Π Σινγκ, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. 

Η 23χρονη εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια και ένας φίλος της είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο όπου δέχτηκαν την επίθεση πέντε ανδρών και ενός ανήλικου. Στη συνέχεια, η γυναίκα βιάστηκε κατ΄επανάληψη και κακοποιήθηκε σεξουαλικά με μία μεταλλική ράβδο. Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά ώστε δύο εβδομάδες αργότερα κατέληξε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης. 

Ενας από τους πέντε συλληφθέντες ως ύποπτοι για την επίθεση αυτοκτόνησε τον Μάρτιο στη φυλακή, ενώ τον περασμένο μήνα ο ανήλικος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων--η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους σύμφωνα με τον ινδικό νόμο. 

Η απόφαση του δικαστή μένει να επικυρωθεί από ανώτερο δικαστήριο, ενώ οι τέσσερις καταδικασθέντες μπορούν να ασκήσουν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, μία διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει χρόνια, σύμφωνα με δικηγόρους.