ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ ξέμειναν από πρόσχημα επέμβασης στη Συρία

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2013, 09:59 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2013, 09:59
Ιράν: Οι ΗΠΑ ξέμειναν από πρόσχημα επέμβασης στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp

Το Ιράν, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, εκτίμησε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν "πλέον πρόσχημα" για να επιτεθούν στη Συρία, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων.

Το Ιράν, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, εκτίμησε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν "πλέον πρόσχημα" για να επιτεθούν στη Συρία, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων.

Στην πρώτη αντίδραση του Ιράν για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν εκτίμησε πως "με τη νέα κατάσταση, κάθε πρόσχημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες χώρες προκειμένου να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας έχει στην πραγματικότητα αφαιρεθεί".

Σύμφωνα με τον ίδιον, "μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για επιτυχία του μετώπου της αντίστασης" (απέναντι στο Ισραήλ) αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ευνόησαν μια διπλωματική επίλυση. Το "μέτωπο" αυτό αποτελείται από το Ιράν, τη Συρία, τη λιβανική Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.