ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2013, 18:32 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2013, 18:32
Βουλγαρία: Νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι
Facebook Twitter Whatsapp

Το βουλγαρικό κόμμα ΓΚΕΡΜΠ υπέβαλε σήμερα νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι. 

Το βουλγαρικό κόμμα GERB υπέβαλε σήμερα νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Το GERB κατηγορεί τον κ. Ορεσάρσκι για αποτυχία της κυβέρνησης στην υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών σχεδίων υποδομής και γενικότερα, στην πολιτική της περιφερειακής ανάπτυξης. Την πρόταση μομφής κατέθεσε η πρώην υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Λιλιάνα Παυλόβα.

Η κ Παυλόβα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπόικο Μπορίσοφ «βομβάρδισαν» τους κυβερνώντες με κατηγορίες για ανικανότητα και για λανθασμένους χειρισμούς στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με συνέπεια η Βουλγαρία να κινδυνεύει να χάσει εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του «δυτικού τόξου» της περιφερειακής οδού της Σόφιας και για άλλα έργα οδικής υποδομής, όπως υποστηρίζουν.

Η αρμόδια αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζιναϊντα Ζλατάνοβα πάντως δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση, ότι η Βουλγαρία δεν κινδυνεύει να χάσει κανένα εκατομμύριο γιατί τα κονδύλια για τα έργα δεν έχουν εγκριθεί.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ δήλωσε ότι στη Βουλή πρέπει να επικρατήσει η σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα και όχι τα διαδικαστικά «κόλπα».