ΔΙΕΘΝΗ

Η NSA κατασκόπευε και τον Ομπάμα!

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2013, 11:14 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2013, 11:14
Η NSA κατασκόπευε και τον Ομπάμα!
Facebook Twitter Whatsapp

Αποκάλυψη σοκ έκανε γερουσιαστής από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα των παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Αποκάλυψη σοκ έκανε γερουσιαστής από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα των παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο Ραντ Πολ με δηλώσεις του στο Bloomberg και σε άλλα αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να βρίσκεται και αυτός υπό το «άγρυπνο μάτι» της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) από την στιγμή που η υπηρεσία συγκεντρώνει στοιχεία από τα τηλέφωνα όλων των Αμερικανών πολιτών.

«Η ερώτησή μου είναι η εξής προς την NSA. Παρακολουθούσατε και το τηλέφωνο του προέδρου Ομπάμα;», αναρωτιέται ο Ραντ στο Bloomberg.

Η δήλωση του Ραντ μπορεί να γίνεται για να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας έτσι ώστε να αποστασιοποιηθεί η Ουάσινγκτον από τις τηλεφωνικές υποκλοπές που πραγματοποιούσε επί χρόνια η NSA.

Γεγονός είναι πάντως ότι, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, πολλά στελέχη από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έσπευσαν να ταχθούν υπέρ των παρακολουθήσεων και να πάρουν το μέρος της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι, για την διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας, όλα επιτρέπονται.   

Ο Ραντ Πολ, μιλώντας στην ιστοσελίδα «National Review», είπε ότι οι υποψίες του ότι η NSA μπορεί να κατασκόπευε και τον Ομπάμα, ενισχύονται για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ο Ομπάμα έχει κινητό τηλέφωνο. Μπορεί να διαθέτει τσιπ που να το προστατεύουν από τους κοριούς, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και, δεύτερον από τη δήλωση των επιτελικών στελεχών της NSA, ότι η υπηρεσία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα όλων των Αμερικανών πολιτών, γιατί όχι και του προέδρου. 

«Ο Αμερικανός πρόεδρος διαθέτει κινητό τηλέφωνο, και νομίζω ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ έχει συγκεντρώσει στοιχεία από το προεδρικό τηλέφωνο», τόνισε ο Ραντ στην αμερικανική ιστοσελίδα.    

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής είχε καλέσει τον Μπαράκ Ομπάμα να δώσει εξηγήσεις στον αμερικανικό λαό για το σκάνδαλο των υποκλοπών.