ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκαν στην έρημο 48 Αιγύπτιοι λαθρομετανάστες

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2013, 11:26 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2013, 11:26
Βρέθηκαν στην έρημο 48 Αιγύπτιοι λαθρομετανάστες
Facebook Twitter Whatsapp

H πολεμική αεροπορία της Λιβύης εντόπισε την Παρασκευή και διέσωσε 48 Αιγύπτιους παράνομους μετανάστες που είχαν χαθεί στην έρημο, στα ανατολικά της χώρας, όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

H πολεμική αεροπορία της Λιβύης εντόπισε την Παρασκευή και διέσωσε 48 Αιγύπτιους παράνομους μετανάστες που είχαν χαθεί στην έρημο, στα ανατολικά της χώρας, όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο διακινητής που οδηγούσε δεκάδες Αιγύπτιους οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα τους εγκατέλειψε την Δευτέρα στο δρόμο που συνδέει το Τομπρούκ με την Ατζάμπια. Ένας από τους Αιγύπτιους κατάφερε να φτάσει σε μια πόλη και να ενημερώσει τις αρχές της Λιβύης που ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση για να βρουν τους υπόλοιπους.

"Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας εντόπισαν χθες το πρωί 48 Αιγύπτιους στην έρημο της Λιβύης", είπε ο ταξίαρχος Αμπάλα αλ Ζαΐντι. "Θα σταλούν στην περιοχή οχήματα για να τους παραλάβουν", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πού ακριβώς βρέθηκαν οι Αιγύπτιοι και σε τι κατάσταση είναι.

Την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει ότι δύο λαθρομετανάστες πέθαναν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται. Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Λίμπια αλ Άχραρ, επρόκειτο για μια ομάδα 60 ατόμων, στην πλειονότητά τους Αιγύπτιων και Σουδανών.