ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης ζητεί ο Γκρίλο

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2013, 10:01 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2013, 10:24
Ιταλία: Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης ζητεί ο Γκρίλο
Facebook Twitter Whatsapp

Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης, Άννα Μαρία Καντσελιέρι, ζητεί το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης, Άννα Μαρία Καντσελιέρι, ζητεί το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Η ιταλίδα υπουργός, η οποία προέρχεται από το μετριοπαθές κέντρο, απαντά ότι «δεν εννοεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση» και ότι «θα προσφέρει όλες τις πρέπουσες εξηγήσεις την ερχόμενη Τρίτη, ενώπιον της Βουλής».

Το θέμα σχετίζεται με παρέμβαση της υπουργού, η οποία τον περασμένο Αύγουστο επικοινώνησε με ιθύνοντες της Διεύθυνσης Ιταλικών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και τους ζήτησε να ενδιαφερθούν για την περίπτωση της Τζούλια Λιγκρέστι, κόρης γνωστού ιταλού επιχειρηματία του ασφαλιστικού τομέα. Κατά του πατέρα της, Σαλβατόρε Λιγκρέστι και των παιδιών του, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και κατ΄οίκον κράτησης για πλαστό ισολογισμό που οδήγησε σε χρεοκοπία.

Η μικρότερη κόρη του Λιγκρέστι, Τζούλια, κατά την παραμονή της στην φυλακή παρουσίασε συμπτώματα ανορεξίας και η μητέρα της ζήτησε από την Καντσελιέρι, μέσω ενός μεσάζοντα, όπως αποδεικνύεται από τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η οικονομική αστυνομία, να δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον. «Έχω ενδιαφερθεί για πάνω από 100 κρατούμενος, όταν μου ζητήθηκε από τις οικογένειές τους. Αν δεν έπαιρνα μια πρωτοβουλία η κόρη του Λιγκρέστι μπορούσε να πεθάνει», δήλωσε η υπουργός.

Σύμφωνα με τον Μπέπε Γκρίλο, όμως, «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο έπρεπε να παρέμβει με επίπληξη», ενώ το κίνημά του θεωρεί ότι η υπουργός Δικαιοσύνης «φέρθηκε σαν τον Μπερλουσκόνι, όταν προσπάθησε να επηρεάσει την αστυνομία του Μιλάνου στην υπόθεση της Ρούμπι Καρίμα».

Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αμφιβολίες και περιθώρια αμφισβητήσεων και για το λόγο αυτό « η υπουργός θα απαντήσει σε κάθε απορία».