ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί στη Βρετανία από την κακοκαιρία

Δημοσίευση 25 Δεκεμβρίου 2013, 15:01 / Ανανεώθηκε 25 Δεκεμβρίου 2013, 15:56
Έξι νεκροί στη Βρετανία από την κακοκαιρία
Facebook Twitter Whatsapp

Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την βόρεια Ευρώπη και κυρίως την Βρετανία. 

Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την βόρεια Ευρώπη και κυρίως την Βρετανία. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ χιλιάδες οικογένειες θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα.

Μακριά από τα σπίτια του λόγω πλημμυρών θα περάσουν τα Χριστούγεννα πολλές οικογένειες στο Σάρεϊ της Βρετανίας, καθώς πολλές κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα ορμητικά νερά.

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού Μολ, με τα νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι νεκροί τις τελευταίες τρεις μέρες ανέρχονται σε πέντε. Ένας εξ αυτών πνίγηκε στην προσπάθεια του να σώσει το σκύλο του, που είχε πέσει σε ποτάμι. Περίπου 50.000 σπίτια συνεχίζουν να μην έχουν ρεύμα, ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Η ίδια κακοκαιρία επηρέασε και τη Γαλλία όπου ένας 12χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ περισσότερα από 190.000 νοικοκυριά πέρασαν την παραμονή των Χριστουγέννων υπό το φως των κεριών.