ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Χειροπέδες σε 16 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Δημοσίευση 26 Δεκεμβρίου 2013, 14:01 / Ανανεώθηκε 26 Δεκεμβρίου 2013, 14:08
Αίγυπτος: Χειροπέδες σε 16 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων
Facebook Twitter Whatsapp

Η αστυνομία συνέλαβε 16 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σήμερα με την κατηγορία ότι ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Η αστυνομία συνέλαβε 16 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σήμερα με την κατηγορία ότι ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις με την κατηγορία αυτή αφότου η Αδελφότητα κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση χθες από τις αρχές.

Οι δεκαέξι άνδρες συνελήφθησαν στην επαρχία Σαρκίγια, στο Δέλτα του Νείλου, και κατηγορούνται για εγκλήματα όπως η «προώθηση της ιδεολογίας της οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η διανομή φυλλαδίων της και η υποκίνηση βίας εναντίον του στρατού και της αστυνομίας».

Η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακήρυξε την Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι η οποία είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 16 άνθρωποι την Τρίτη. Η Αδελφότητα καταδίκασε την επίθεση αυτή.