ΔΙΕΘΝΗ

Μπερλουσκόνι: Θέλει να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Forza Italia

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2014, 19:44 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2014, 19:36
Μπερλουσκόνι: Θέλει να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Forza Italia
Facebook Twitter Whatsapp

Την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος Forza Italia σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές εξέφρασε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος Forza Italia σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές εξέφρασε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, —στους συντονιστές του κόμματός του—, ανέφερε πριν από λίγο η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Θα ήθελα να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες.

Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική αυτή αναμέτρηση ενώ κάλεσε και πάλι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκηρυχθούν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο ο ιταλικός νόμος ορίζει ότι όποιος έχει καταδικασθεί οριστικά σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης —όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μπερλουσκόνι— δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές για διάστημα έξι ετών.