ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάρχου για τον θάνατο του Σαρόν: «Ήταν θαρραλέος πολεμιστής»

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2014, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2014, 20:00
Νετανιάρχου για τον θάνατο του Σαρόν: «Ήταν θαρραλέος πολεμιστής»
Facebook Twitter Whatsapp

Η μνήμη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, θα μείνει «για πάντα (χαραγμένη) στην καρδιά του έθνους», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η μνήμη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, θα μείνει «για πάντα (χαραγμένη) στην καρδιά του έθνους», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το κράτος του Ισραήλ υποκλίνεται μπροστά στην απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν», προσθέτει ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Σαρόν, στην οποία εκφράζει επίσης τη «βαθειά του οδύνη».

«Ήταν πρωτίστως και κυρίως ένας θαρραλέος πολεμιστής και ένας σπουδαίος στρατιωτικός ηγέτης, ένας από τους πιο σπουδαίους των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων», υπογραμμίζει ο Νετανιάχου στην ανακοίνωσή του.

«Και όταν άφησε τον στρατό, συνέχισε να εργάζεται για το Ισραήλ, έχοντας έναν ρόλο σε πολλές ισραηλινές κυβερνήσεις και βεβαίως ως ο 11ος πρωθυπουργός του Ισραήλ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν, ο οποίος ήταν αντίθετος στην αποχώρηση από την Λωρίδα της Γάζας για την οποία είχε δώσει εντολή ο Σαρόν το 2005, απέτισε και αυτός φόρο τιμής στην «εμπειρία και τις ηγετικές ικανότητες» του Σαρόν, «παρά τις διαφορές απόψεων» που είχαν μεταξύ τους.