ΔΙΕΘΝΗ

Νέα δικαστική έρευνα σε βάρος του Μπερλουσκόνι

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2014, 13:54 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2014, 13:54
Νέα δικαστική έρευνα σε βάρος του Μπερλουσκόνι
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα δικαστική έρευνα διεξάγεται στο Μιλάνο σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και των δικηγόρων Νικολό Γκεντίνι και Πιέρο Λόγκο, για διαφθορά μαρτύρων της δίκης για το σκάνδαλο Ρούμπι Γκέιτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι.

Ο Καβαλιέρε ξανά στο «μάτι» της Δικαιοσύνης. Νέα δικαστική έρευνα διεξάγεται στο Μιλάνο σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και των δικηγόρων Νικολό Γκεντίνι και Πιέρο Λόγκο, για διαφθορά μαρτύρων της δίκης για το σκάνδαλο Ρούμπι Γκέιτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι.

Κλήση σε απολογία για την ίδια υπόθεση έλαβε η ίδια η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα καθώς και πολλές κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι—οι οποίες μέχρι πρόσφατα, λάμβαναν από τον μεγιστάνα του Τύπου ποσά που ξεπερνούσαν τις δυο χιλιάδες ευρώ το μήνα για την κάλυψη των πάγιων εξόδων τους.

Η νέα έρευνα οφείλεται στο γεγονός ότι προέκυψαν στοιχεία και κρίσεις σχετικά με την πρώτη δίκη. Υπάρχει η υποψία ότι ο Μπερλουσκόνι προσπάθησε να δωροδοκήσει μάρτυρες για να καταθέσουν ότι στα δείπνα του δεν γίνονταν σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή.

Η έρευνα που διεξάγεται μπορεί να οδηγήσει σε νέα δίκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει ήδη να εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους η οποία του επιβλήθηκε για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.