ΔΙΕΘΝΗ

Εξωτερική βοήθεια ετοιμάζεται να ζητήσει το Κίεβο

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2014, 19:06 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2014, 19:24
Εξωτερική βοήθεια ετοιμάζεται να ζητήσει το Κίεβο
Facebook Twitter Whatsapp

Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας κάνει προετοιμασίες για να υπερασπιστεί τον εαυτό της εναντίον της Ρωσίας αλλά θα ζητήσει κι από άλλα κράτη να τη συνδράμουν εάν η Μόσχα επεκτείνει τη στρατιωτική της δράση, δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας αυτής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σήμερα.

Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας κάνει προετοιμασίες για να υπερασπιστεί τον εαυτό της εναντίον της Ρωσίας αλλά θα ζητήσει κι από άλλα κράτη να τη συνδράμουν εάν η Μόσχα επεκτείνει τη στρατιωτική της δράση, δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας αυτής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σήμερα.

«Πρόκειται να επιδείξουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας όπως αποφασίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο και προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Γιούρι Σεργκέγιεφ στην εκπομπή "State of the Union" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

«Εάν η επιδείνωση συνεχιστεί κατ' αυτόν τον τρόπο, καθώς κάθε ώρα που περνάει τα ρωσικά στρατεύματα αυξάνουν τον αριθμό τους, φυσικά θα ζητήσουμε στρατιωτική υποστήριξη και άλλη υποστήριξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σεργκέγιεφ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επικαλούμενος την έναρξη της σαρακοστής για τους ορθοδόξους, που αρχίζει την Δευτέρα.

Αν θέλει να «επιδείξει τη χριστιανική του πίστη, αντί να προετοιμάζεται να μας σκοτώσει, θα έπρεπε να προσευχηθεί για εμάς», είπε ο Σεργκέγιεφ.