ΔΙΕΘΝΗ

Τιμοσένκο: Οι ρώσοι της Ουκρανίας πρέπει να αφανιστούν με πυρηνικά (Βίντεο)

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2014, 21:55 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2014, 22:18
Τιμοσένκο: Οι ρώσοι της Ουκρανίας πρέπει να αφανιστούν με πυρηνικά (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν έχουν τέλος οι διαρροές ηχογραφημένων συνομιλιών όπου συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία επηρέασαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ουκρανική κρίση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Δεν έχουν τέλος οι διαρροές ηχογραφημένων συνομιλιών όπου συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία επηρέασαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ουκρανική κρίση.

Τελευταίο θύμα, η πρόσφατα αποφυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία σε συνομιλία της που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας της χώρας , Νέστορ Σίφριτς φέρεται να λέει ορισμένα διόλου κολακευτικά λόγια για τους ρώσους που ζουν στην Ουκρανία, την Κριμαία και την ίδια τη ρωσία.

«Οι Ουκρανοί πρέπει να πάρουν τα όπλα εναντίον των Ρώσων, ώστε ούτε καν καμένη γη να μη μείνει όπου υπάρχει Ρωσία» φέρεται να αναφέρει, σχετικά με τις εξελίξεις στην Κριμαία, καθώς η συνομιλία φέρεται να έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά την υπογραφή της προσάρτησης από το Κρεμλίνο στις 18 Μαρτίου.

Η Γιούλια Τιμοσένκο συνεχίζει σε αντίστοιχο μήκος κύμματος:

«Αυτό που συνέβη ξεπερνά κάθε όριο. Είναι ώρα να πάρουμε τα όπλα και να σκοτώσουμε τους Ρώσους μαζί με τον ηγέτη τους. Είμαι έτοιμη να πάρω ένα πυροβόλο και να πετύχω το γ@@@ο ηγέτη τους στο κεφάλι. Αν ήμουν εγώ ήμουν στην εξουσία δεν θα υπήρχε καμία γ@@@η περίπτωση να πάρουν την Κριμαία».

Ο Νέστορ Σίφριτς φέρεται να απαντά πως η Ουκρανία δεν θα είχε καμία ελπίδα να κρατήσει με στρατιωτική δύναμη την Κριμαία, ωστόσο η Τιμοσένκο εμφανίστηκε αισιόδοξη πως θα μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο «να σκοτώσουν αυτές τις κ@@@ς»

«Ελπίζω να μπορέσω να κινητοποιήσω όλες μου τις διασυνδέσεις. Και θα χρησιμοποιήσω κάθε μέσο ώστε ολόκληρος ο κόσμος να ξεσηκωθεί, και να μην μείνει ούτε σπιθαμή καμμένης γης στη Ρωσία», φέρεται να λέει η πρώην πρωθυπουργός στον συνομιλητή της.

Η Τιμοσένκο επιβεβαίωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι η συγκεκριμένη συνομιλία έλαβε χώρα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το σημείο όπου ακούγεται να ζητά τον αφανισμό 8 εκατομμυρίων Ρώσων που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας.

«Η συζήτηση έγινε, το κομμάτι με τους 8 εκατ. Ρώσους έχει υποστεί επεξεργασία. Στην πραγματικότητα, είπα ότι οι Ρώσοι στην Ουκρανία - είναι Ουκρανοί. Γεια σου FSB :) (σ.σ ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) Συγγνώμη για την άσεμνη γλώσσα».