ΔΙΕΘΝΗ

Αϊτή: Τροχαίο δυστύχημα με 17 νεκρούς

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2014, 08:05 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2014, 08:05
Αϊτή: Τροχαίο δυστύχημα με 17 νεκρούς
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αρχές στη νοτιοδυτική Αϊτή ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο είναι 17 και όχι 23 όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αρχές στη νοτιοδυτική Αϊτή ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο είναι 17 και όχι 23 όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Δεκαεπτά ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα υπερφορτωμένο φορτηγό ανατράπηκε. 

Ο Σιλβέρα Γκιουλάμι, κυβερνητικός αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας, δήλωσε την Κυριακή ότι ο αρχικός αριθμός των νεκρών είχε ανακοινωθεί εσφαλμένα εξαιτίας της σύγχυσης που επικρατούσε μετά το δυστύχημα, καθώς νεκροί και τραυματίες μεταφέρονταν στο νοσοκομείο και το τοπικό νεκροτομείο. Σύμφωνα με τις αρχές, τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν ασαφή

Το τροχαίο σημειώθηκε αργά χθες στην περιοχή Ροζό, όταν φορτηγό που μετέφερε 50 μικροεμπόρους και τρόφιμα ανατράπηκε στο δρόμο. 

"Οι επιβάτες ήταν στοιβαγμένοι πάνω στο όχημα ανάμεσα στα προϊόντα", δήλωσε ο γονέας ενός θύματος. "Το φορτηγό ήταν υπερφορτωμένο", πρόσθεσε ο γιατρός που κάλεσε ενισχύσεις για την παροχή πρώτων βοηθειών στους πολλούς τραυματίες. 

Το αγροτικό οδικό δίκτυο της Αϊτής είναι σε κακή κατάσταση παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στις υποδομές της εθνικής οδού στη νοτιοδυτική χώρα, με τη χορήγηση βοήθειας από το εξωτερικό μετά το σεισμό του 2010.