ΔΙΕΘΝΗ

Καταδικάστηκε συνεργάτης του Μπερλουσκόνι για στήριξη της μαφίας

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2014, 15:47 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2014, 18:28
Καταδικάστηκε συνεργάτης του Μπερλουσκόνι για στήριξη της μαφίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του πρώην γερουσιαστή του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Μαρτσέλλο Ντελ' Ούτρι, σε επτά χρόνια κάθειρξης για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του πρώην γερουσιαστή του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Μαρτσέλλο Ντελ' Ούτρι, σε επτά χρόνια κάθειρξης για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Με τον τρόπο αυτό, του επιβλήθηκε η ίδια ακριβώς ποινή με εκείνην που του είχε επιβάλει το εφετείο του Παλέρμο της Σικελίας πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τους ιταλούς ανώτατους δικαστές, ο στενός φίλος και συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «είχε αδιάκοπες επαφές με την Κόζα Νόστρα από το 1974 μέχρι το 1992».

«Με την οριστική αυτή δικαστική ετυμηγορία» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Il fatto quotidiano «το ανώτατο δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι ο πρώην γερουσιαστής λειτούργησε ως μεσάζοντας ανάμεσα στην μαφία της Σικελίας και στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος, κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης χρονικής περιόδου, κατέβαλε στους αρχινονούς τεράστια χρηματικά ποσά».

Ο Μαρτσέλο Ντελ' Ούτρι συνελήφθη στις 12 του περασμένου Απριλίου σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βηρυτού. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου παραμένει υπό την συνεχή επιτήρηση αστυνομικών. 

Η Ιταλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, αλλά δεν είναι σαφές ποτέ θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.