ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Η σύγκρουση στη Συρία πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2014, 08:47 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2014, 08:47
Αίγυπτος: Η σύγκρουση στη Συρία πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου και πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ - Σίσι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα, αναφέροντας ότι η Αίγυπτος δεν θα στηρίξει καμία στρατιωτική επέμβαση εκεί.

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου και πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ - Σίσι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα, αναφέροντας ότι η Αίγυπτος δεν θα στηρίξει καμία στρατιωτική επέμβαση εκεί. Οι περισσότερες από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία- πολιτικές και ένοπλες- όπως και ορισμένα αραβικά κράτη έχουν ζητήσει μια διεθνή στρατιωτική επιχείρηση για να τερματιστεί ο πολύχρονος εμφύλιος πόλεμος. 

Ερωτηθείς για τις απόψεις του σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία ο Σίσι, δήλωσε: «Πρέπει να βρούμε μια ειρηνική διέξοδο». Τα σχόλια του Σίσι, που έγιναν σε τηλεοπτική συνέντευξη για λογαριασμό του Sky News Arabia, δείχνουν τη μελλοντική πολιτική κατεύθυνση της Αιγύπτου στο ζήτημα της Συρίας, καθώς ο πρώην αρχηγός του στρατού αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Μαΐου. 

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό υπό τις εντολές του αλ-Σίσι τον περασμένο Ιούλιο, είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ της εξέγερσης στη Συρία και της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ - Άσαντ. Οι επικεφαλής του στρατού στην Αίγυπτο έχουν κατηγορήσει τον Μόρσι ότι ενίσχυσε τους ισλαμιστές για να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.