ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις Βρετανικές Βάσεις

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2014, 23:01 / Ανανεώθηκε 26 Μαΐου 2014, 14:49
Κύπρος: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις Βρετανικές Βάσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Οι χίλιοι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, στις μεθοδεύσεις των Βρετανών για περικοπές σε μισθούς και ωφελήματα, δηλώνει εκ μέρους των επηρεαζόμενων ο συντεχνιακός  Χρίστος Τσιαπούρας.

Οι χίλιοι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, στις μεθοδεύσεις των Βρετανών για περικοπές σε μισθούς και ωφελήματα, δηλώνει εκ μέρους τους ο Χρίστος Τσιαπούρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συντεχνιών, οι Βρετανοί χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την οικονομική κρίση στην Κύπρο, επιχειρούν να ανατρέψουν τις συμφωνίες για το εργασιακό καθεστώς που έχουν υπογράψει με την Κυπριακή Δημοκρατία και να προβούν σε αντίστοιχες περικοπές με αυτές που ισχύουν στην δημόσια υπηρεσία. Αν υλοποιηθούν τα σχέδια των Βρετανών, τότε θα βρεθούν εργαζόμενοι με 20 χρόνια υπηρεσίας, που θα απολέσουν επιδόματα και ωφελήματα 80 χιλιάδων ευρώ.

Είναι υποκριτική αυτή η τακτική, υποδεικνύει ο κ. Τσιαπούρας, αφού η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης κι οι βρετανοί εργαζόμενοι όχι μόνο δεν επηρεάζονται, αλλά λαμβάνουν και αυξήσεις στις απολαβές τους.

Οι εργαζόμενοι μέσω των συντεχνιών τους έχουν ζητήσει νομική γνωμάτευση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ ταυτόχρονα με την έκδοσή της εντός 15 ημερών, ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις.