ΔΙΕΘΝΗ

Για εκεχειρία στην Ουκρανία συνομίλησαν Πούτιν - Μέρκελ

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2014, 18:31 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2014, 18:24
Για εκεχειρία στην Ουκρανία συνομίλησαν Πούτιν - Μέρκελ
Facebook Twitter Whatsapp

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όπου συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όπου συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες «συζήτησαν συγκεκριμένα βήματα στα οποία θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι δύο χώρες ώστε να δοθεί γρήγορα ένα τέλος στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία και να αρχίσει ένας εσωτερικός διάλογος στη χώρα», σημείωσε το Κρεμλίνο.

Ο κ. Πούτιν είπε επίσης στην κ. Μέρκελ ότι η Ρωσία αποφάσισε να στείλει το κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Ουκρανίας, καθώς δεν μπορούσε να περιμένει άλλο από το Κίεβο να της δώσει το πράσινο φως.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την «ανησυχία» του για την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν, καταδίκασε την είσοδο του ρωσικού κομβόι στα ουκρανικά εδάφη.

Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης θα είναι «να βαθύνει η κρίση στην περιοχή, που η ίδια η Ρωσία δημιούργησε και συνεχίζει να πυροδοτεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ράσμουσεν.

«Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανέλαβε πρόσφατα στο Βερολίνο και τη Γενεύη» αλλά και «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία», συνέχισε ο γενικός γραμματέας.