ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Υποχρέωσαν ουκρανούς αιχμαλώτους να παρελάσουν στο Ντονέτσκ

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2014, 15:50 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2014, 15:08
Ουκρανία: Υποχρέωσαν ουκρανούς αιχμαλώτους να παρελάσουν στο Ντονέτσκ
Facebook Twitter Whatsapp

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες υποχρέωσαν σήμερα, ημέρα της εθνικής γιορτής της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, δεκάδες ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν σ' ένα κεντρικό δρόμο της ανταρτοκρατούμενης ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ.

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες υποχρέωσαν σήμερα, ημέρα της εθνικής γιορτής της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, δεκάδες ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν σ' ένα κεντρικό δρόμο της ανταρτοκρατούμενης ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ, όπως έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς.

Ο κόσμος φώναζε "φασίστες" προς τους 40 ως 50 αιχμαλώτους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λέινιν, στο κέντρο του Ντονέτσκ, και περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στην πλάτη, περικυκλωμένοι από αντάρτες μαχητές. Ήταν αξύριστοι και ατημέλητοι, ενώ φορούσαν είτε στολές μάχης είτε πολιτικά ρούχα.

Μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξή τους λέγοντας: "Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν".

"Είμαστε Ρώσοι", είπε η φωνή.

Ανταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής είπαν ότι μερικοί από το πλήθος πετούσαν εναντίον των αιχμαλώτων πράγματα, όπως μπουκάλια. Μερικοί φώναζαν "Φασίστες!", "Στα γόνατα!", "Σκοτώνετε παιδιά!"