ΔΙΕΘΝΗ

Στη Μαλαισία τρεις σοροί του Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2014, 16:17 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2014, 16:17
Στη Μαλαισία τρεις σοροί του Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία
Facebook Twitter Whatsapp

Οι σοροί τριών Μαλαισιανών που επέβαιναν στο αεροσκάφος Boeing 777 το οποίο καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία έφθασαν σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι σοροί τριών Μαλαισιανών που επέβαιναν στο αεροσκάφος Boeing 777 το οποίο καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία έφθασαν σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Τα δύο από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί ως ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH-17 της Malaysia Airlines, ο Μοχντ Γαφάρ Αμπού Μπακάρ, και ένας επιβάτης, ο λέκτορας πανεπιστημίου Ουνγκ Σι Ινγκ, σύμφωνα με τον υπουργό Λιόου Τιόνγκ Λάι.

Η ταυτότητα του τρίτου θύματος δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του.

Στη Μαλαισία η Παρασκευή κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους, καθώς την ημέρα αυτή έφθασαν οι σοροί 20 Μαλαισιανών που επέβαιναν στο αεροπλάνο το οποίο καταρρίφθηκε στην Ουκρανία την 17η Ιουλίου.

Οι 43 από τους 298 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ ήταν Μαλαισιανοί υπήκοοι.

Μια πολυεθνική ομάδα ιατροδικαστών στην Ολλανδία κάνει εξετάσεις DNA στα εκατοντάδες πτώματα και ανθρώπινα υπολείμματα από τον τόπο της συντριβής για να αναγνωριστούν τα θύματα.