ΔΙΕΘΝΗ

Λιβερία: Αίρεται ο αποκλεισμός για τον Έμπολα σε περιοχή της πρωτεύουσας

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2014, 10:48 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2014, 10:48
Λιβερία: Αίρεται ο αποκλεισμός για τον Έμπολα σε περιοχή της πρωτεύουσας
Facebook Twitter Whatsapp

Την άρση του αποκλεισμού που επιβλήθηκε στις 20 Αυγούστου στην περιοχή του West Point, της πρωτεύουσας Μονρόβια για την επιδημία του φονικού ιού Έμπολα ανακοίνωσαν οι αρχές της Λιβερίας. 

Την άρση του αποκλεισμού που επιβλήθηκε στις 20 Αυγούστου στην περιοχή του West Point, της πρωτεύουσας Μονρόβια για την επιδημία του φονικού ιού Έμπολα ανακοίνωσαν οι αρχές της Λιβερίας

«Από αύριο στις 6:00 (GMT), η απομόνωση θα αρθεί στο West Point» ανακοίνωσε η δημόσια ραδιοφωνία, επικαλούμενη δήλωση της Προεδρίας της Λιβερίας. 

Η απόφαση ελήφθη με τη σύσταση του υπουργείου Υγείας «με βάση την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην περιοχή από τις υγειονομικές μονάδες », δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Πληροφοριών Λιούις Μπράουν. 

Οι πολίτες έχουν δείξει αποφασιστικότητά στην καταπολέμηση της επιδημίας «οργανώνοντας ομάδες περιφρούρησης παρακολούθησης και εποπτείας των επαφών με ασθενείς και ενισχύοντας την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και επαγρύπνησης» είπε επίσης ο υπουργός Πληροφοριών. 

Οι πολίτες του West Point είχαν αντιδράσει οργισμένα στην καραντίνα που επέβαλε στην περιοχή η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον Σίρλεφ όπως και στην περιοχή Ντόλο στα ανατολικά της πρωτεύουσας, ταυτόχρονα με τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. Στα επεισόδια που ακολούθησαν με τις μονάδες του στρατού που επέβλεπαν το μέτρο του αποκλεισμού σκοτώθηκε ένας έφηβος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι.