ΔΙΕΘΝΗ

Φορολογική απάτη – μαμούθ στην Ιταλία

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2014, 16:13 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2014, 18:21
Φορολογική απάτη – μαμούθ στην Ιταλία
Facebook Twitter Whatsapp

Μία άνευ προηγουμένου φορολογική απάτη αποκαλύφθηκε στην Ιταλία. 

Μία άνευ προηγουμένου φορολογική απάτη αποκαλύφθηκε στην Ιταλία

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της  οικονομικής αστυνομίας ομάδα επιχειρήσεων  είχαν δημιουργήσει ένα σύστημα πλαστών τιμολογίων με την απάτη να υπερβαίνει το 1,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το σύστημα, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2001 από δύο επιχειρηματίες της Ρώμης, τους Πιερίνο Τούλι και Μαουρίτσιο Λαντάγκα, έγκειτο στην έκδοση πλαστών τιμολογίων από ενδιάμεσες εταιρείες που αναλάμβαναν υπεργολαβίες σε συμβόλαια τα οποία κέρδιζαν οι επιχειρηματίες σε τομείς όπως η ασφάλεια και ο βιομηχανικός καθαρισμός.

Χάρη σ' αυτά τα πλαστά τιμολόγια, σημαντικά χρηματικά ποσά κατέληγαν σε λογαριασμούς εταιρειών που δημιουργούνταν αποκλειστικά για να τα εισπράξουν. 

Μόλις τα εν λόγω ποσά εισπράττονταν σε μετρητά και τοποθετούνταν στον Άγιο Μαρίνο και το Λουξεμβούργο, οι εταιρείες κηρύσσονταν σε πτώχευση και δημιουργούνταν νέες, εξήγησε η αστυνομία.

Συνολικά 62 πρόσωπα είναι ύποπτα ότι συμμετείχαν στην απάτη, σε διαφορετικούς βαθμούς.

Η οικονομική αστυνομία έθεσε επίσης υπό κατάσχεση αγαθά αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περίπου εκατό ακίνητα, δύο επιχειρήσεις και περίπου 100 τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.