ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Οι Κούρδοι ενισχύονται με σύρους αντάρτες

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2014, 13:10 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2014, 14:06
Ερντογάν: Οι Κούρδοι ενισχύονται με σύρους αντάρτες
Facebook Twitter Whatsapp

Οι Κούρδοι μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπανί δέχθηκαν να ενισχυθούν από από 1.300 άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Κούρδοι μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπανί δέχθηκαν να ενισχυθούν από από 1.300 άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Κούρδοι του Κομπάνι έχουν κρατήσει γενικά ουδέτερη στάση στη διαμάχη μεταξύ του κυβερνητικού στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ και των δυνάμεων της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης.

Ο ΕΣΣ είναι η πρώτη οργανωμένη δύναμη που συγκροτήθηκε στο συριακό αντάρτικο και στηρίζεται ολόπλευρα από την Τουρκία, στην προσπάθεια ανατροπής του Σύρου προέδρου.

Ο τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε επίσης ότι, τελικά, μόνον 150 πεσμεργκά θα διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα με προορισμό το Κομπάνι

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι οι κούρδοι μαχητές θα είναι 150. Οπως γνωρίζετε, συμφωνήσαμε στις συνομιλίες μας με τον (πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ) Ομπάμα ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα είναι η πρώτη μας επιλογή (για την ενίσχυση του Κομπάνι) και οι πεσμεργκά η δεύτερη», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αντίθετα με τις ΗΠΑ, η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη με οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια προς τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, την ένοπλη πτέρυγα του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος, αιχμή του δόρατος των επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.