ΔΙΕΘΝΗ

Ετοιμάζεται επίσκεψη του Πούτιν στη Βοσνία

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2014, 23:01 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2014, 15:19
Ετοιμάζεται επίσκεψη του Πούτιν στη Βοσνία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο νέος πρέσβης της Ρωσίας  στη Βοσνία Πετρ Ιβάντσοφ ανακοίνωσε τις σκέψεις του Κρεμλίνου για επίσκεψη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σαράγεβο. 

Ο νέος πρέσβης της Ρωσίας στη Βοσνία Πετρ Ιβάντσοφ ανακοίνωσε τις σκέψεις του Κρεμλίνου για επίσκεψη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σαράγεβο.

Μιλώντας σε εφημερίδα της Βοσνίας, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην παρεμβαίνει και να αφήσει τους πολιτικούς να διευθετήσουν μόνοι τους την κατάσταση. Ο κ. Ιβάντσοφ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ παραμένει δημοφιλής και κανένας δεν πρέπει να διδάξει στους πολιτικούς της Βοσνίας πώς να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

«Εγώ δεν βλέπω ότι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη είναι σε διάλυση» είπε ο κ. Ιβάντσοφ, προσθέτοντας ότι τώρα το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (SDA), η Κροατική Δημοκρατική Ένωση Βοσνίας (HDZ BiH) και η Ένωση Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) θα συγκροτήσουν κυβερνητικές δομές και θα αποφασίσουν ποιος θα ηγηθεί στη χώρα.

«Οι πολίτες στη Βοσνία επέλεξαν και εμείς σεβόμαστε αυτή την επιλογή» είπε ο πρέσβης της Ρωσίας στο Σαράγεβο.

Τα Βαλκάνια, είπε ο κ. Ιβάντσοφ, για τη Μόσχα παραμένουν σημαντικός παράγοντας της εξωτερικής πολιτικής και ανήγγειλε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σαράγεβο.

«Υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη τον επόμενο χρόνο στην 20η επέτειο της Συμφωνίας του Ντέιτον» ανέφερε ο κ. Ιβάντσοφ και κάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να σκεφτούν από κοινού τον εορτασμό του γεγονότος, με το οποίο το 1995 έληξε ο πόλεμος στη Βοσνία.