ΔΙΕΘΝΗ

Eulex: Ενεργούμε σύμφωνα με το νόμο στο Κόσοβο

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 23:01 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 14:37
Eulex: Ενεργούμε σύμφωνα με το νόμο στο Κόσοβο
Facebook Twitter Whatsapp

Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) επιτελεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με το νόμο στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Γκαμπριέλε Μεόυτσι.

Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) επιτελεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με το νόμο στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Γκαμπριέλε Μαούτσι.

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο δεν θέλησε να σχολιάσει ενδεχόμενες έρευνες εναντίον εισαγγελέων της Eulex που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά.

Εγγυόμαστε σε κάθε πολίτη ότι ενεργούμε σύμφωνα με το νόμο. Μας ενδιαφέρει να εργαζόμαστε και εργαζόμαστε κατά της διαφθοράς, ανέφερε ο κ. Μάουτσι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της Eulex στην Πρίστινα.

«Δεν σχολιάζουμε έρευνες» είπε, ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινας περί ανάμειξης σε διαφθορά λειτουργών του δικαστικού τμήμα της Eulex και για την υπόθεση της εισαγγελέως Μάρια Μπαμιέχ, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, επειδή θεωρείται υπεύθυνη για διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων και πληροφοριών.