ΔΙΕΘΝΗ

Πεινασμένοι Πεσμεργκά έφαγαν, ήπιαν και... φέσωσαν τουρκικό εστιατόριο

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2014, 22:58 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2014, 22:58
Πεινασμένοι Πεσμεργκά έφαγαν, ήπιαν και... φέσωσαν τουρκικό εστιατόριο
Facebook Twitter Whatsapp

Με τιμές και θερμές εκδηλώσεις υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας τους Πεσμεργκά που βρίσκονται καθ' οδόν προς το Κομπανί, ωστόσο οι μαχητές δεν άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις σε έναν εστιάτορα.

Με τιμές και θερμές εκδηλώσεις υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας τους Πεσμεργκά που βρίσκονται καθ' οδόν προς το Κομπανί, ωστόσο οι μαχητές δεν άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις σε έναν εστιάτορα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet κατά τη διάρκεια του 24ωρου ταξιδιού τους στους δρόμους της Τουρκίας, οι 80 μαχητές από την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν έκαναν μια στάση την Τετάρτη το βράδυ για να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο κοντά στην πόλη Σανλιούρφα, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη συριακή μεθόριο.

Για μιάμιση ώρα οι Πεσμεργκά δοκίμασαν τα τοπικά εδέσματα όπως σούπα, φασόλια, ρύζι και κεμπάμπ, με το λογαριασμό να φθάνει τελικά τις 1.040 τουρκικές λίρες (περίπου 370 ευρώ) τον οποίο μόλις αντίκρισαν φάνηκαν να πιέζονται και έπειτα ξέχασαν να πληρώσουν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

«Έως τώρα δεν λάβαμε κανένα νέο για μια ενδεχόμενη διευθέτηση του λογαριασμού», παραπονέθηκε στην εφημερίδα ένας υπάλληλος του εστιατορίου.

«Όμως έχουμε κρατήσει το λογαριασμό. Και περιμένουμε την αποπληρωμή του ποσού», προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, ένας από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ανέφερε αργότερα ότι ο λογαριασμός τελικά πληρώθηκε από Τούρκους αξιωματούχους που συνόδευαν την οχηματοπομπή.