ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κύπρο ο ισραηλινός ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 10:37 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 10:37
Στην Κύπρο ο ισραηλινός ΥΠΕΞ
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτορ Λίμπερμαν. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτορ Λίμπερμαν

Στο επίκεντρο των επαφών του στο νησί θα βρεθούν η ενέργεια, το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ και η κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο ισραηλινός υπουργός θα συναντηθεί με τον κύπριο ομόλογό του κ. Κασουλίδη ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού πραγματοποιείται τρεις ημέρες πριν από τη συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στο Κάιρο, στην οποία θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα και τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο κ. Λίμπερμαν θα μεταφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση τη θέση ότι η χώρα του θεωρεί ως αναγκαίο στοιχείο για την περιφερειακή σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο τη συνεργασία της με την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Επίσης, ο κ.Λίμπερμαν θα προετοιμάσει την επικείμενη επίσκεψη του Κύπριου προέδρου στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.