ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικανός Τιμ Σκοτ, ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής από το 1870!

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 11:06 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 11:27
Ο Ρεπουμπλικανός Τιμ Σκοτ, ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής από το 1870!
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ψηφοφόροι της Νότιας Καρολίνας, στις νοτιο-ανατολικές ΗΠΑ, στέλνουν στη Γερουσία τον πρώτο μαύρο Αμερικανό που εκλέγεται στον Νότο μετά τον εμφύλιο πόλεμο στα τέλη του 1870, σύμφωνα με προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Τον πρώτο μαύρο Αμερικανό που εκλέγεται στον Νότο μετά το τέλος του εμφυλίου του 1870 εξέλεξαν οι ψηφοφόροι της Νότιας Καρολίνας. 

Ο 49χρονος Ρεπουμπλικανός Τιμ Σκοτ κατήγαγε ιστορική νίκη σε αυτή τη νότια πολιτεία των ΗΠΑ απ' όπου είχε αρχίσει ο αμερικανικός εμφύλιος το 1861. 

Ο Σκοτ ήταν, ωστόσο, γερουσιαστής από τον Ιανουάριο του 2013 όταν είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα προκάτοχό του, χωρίς όμως να έχει εκλεγεί. 

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά δίκτυα, ο Σκοτ είναι ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής που εκλέγεται στον Νότο, έπειτα από την περίοδο ανοικοδόμησης που ολοκληρώθηκε το 1877 με την αποχώρηση από τον Νότο των ομοσπονδιακών στρατευμάτων των ΗΠΑ. 

Ο Σκοτ προερχόταν από ένα μη προνομιούχο περιβάλλον πριν επιτύχει στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Είναι επί μακρόν υποστηρικτής συντηρητικών θέσεων και η νίκη του αναμένεται να επιτρέψει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να διευρύνει την εκλογική του βάση πέραν των λευκών οπαδών του.