ΔΙΕΘΝΗ

«Ξένο σώμα» στην Ε.Ε. ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 19:56 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 19:56
«Ξένο σώμα» στην Ε.Ε. ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον
Facebook Twitter Whatsapp

Όλοένα και μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των ηγετών της Ε.Ε. με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλοένα και μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των ηγετών της Ε.Ε. με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ αρνήθηκε σήμερα ότι έχει προβλήματα με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίαςκαι της Βρετανίας,  αλλά υποστήριξε πως ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει «ένα πρόβλημα με τους άλλους πρωθυπουργούς» της ΕΕ.

Μιλώντας σε συνάντευξη τύπου είπε:

«Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τον κ. Ρέντσι, τον οποίο εκτιμώ πολύ, δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Κάμερον. Ο κ. Κάμερον έχει πρόβλημα με τους άλλους πρωθυπουργούς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Γιουνκέρ είχε κατηγορήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον Ματέο Ρέντσι για διγλωσσία στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

«Δεν είμαι ένας τύπος που τρέμει μπροστά στους πρωθυπουργούς ή άλλους θεσμούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, στο τέλος της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας της νέας Επιτροπής, μετά τη δεκαετία της Επιτροπής Μπαρόζο.

Ο ίδιος υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να υπερασπισθεί την τιμή της Επιτροπής έναντι «αδικαιολόγητων επικρίσεων. Το να λέει κανείς ότι δεν είναι δουλειά της Επιτροπής να αναμιγνύεται σε έναν ορισμένο αριθμό θεμάτων που αφορούν τον ευρωπαϊκό οικονομικό συντονισμό και το να λέει πως δεν δέχεται μαθήματα από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι μια περιγραφή που με δυσαρεστεί. Δεν είμαστε γραφειοκράτες, αλλά πολιτικοί».

Λίγες μέρες πριν, στη Σύνοδο Κορυφής η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθηνε αυστηρό μήνυμα κατά του Κάμερον με αφορμή το όριο των μεταναστών, έγραψε το περιοδικό Spiegel.

Παράλληλα, εδώ και καιρό, ο βρετανός πρωθυπουργός κρατάει αποστάσεις έναντι της Ε.Ε. έχοντας δηλώσει ότι «δεν θα ράγιζε η καρδιά του από μία αποχώρηση»...