ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμη συνάντηση Λαβρόφ - Κέρι

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 10:51 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2014, 10:51
Κρίσιμη συνάντηση Λαβρόφ - Κέρι
Facebook Twitter Whatsapp

Με τον αμερικανό ομολογό του Τζον Κέρι θα συναντηθεί αύριο ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Με τον αμερικανό ομολογό του Τζον Κέρι θα συναντηθεί αύριο ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των προετοιμασιών για τη σύνοδο κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Πεκίνο, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα διπλωματική πηγή.

"Στις 8 Νοεμβρίου στο Πεκίνο, στο περιθώριο των προετοιμασιών για τη σύνοδο κορυφής του APEC προβλέπεται μια συνάντηση ανάμεσα στον Λαβρόφ και τον Κέρι", ανέφερε αυτή η ανώνυμη πηγή στους κόλπους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

Οι δύο άνδρες, πρωτεργάτες του διαλόγου ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον παρά τις κρίσεις στη Συρία και την Ουκρανία, είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά στις 14 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Στη διάρκεια του 2014 συναντήθηκαν περισσότερες από 10 φορές.

Οι ηγέτες του περιφερειακού συνασπισμού Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου, συναντώνται στις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Πεκίνο για το ετήσιο φόρουμ του APEC, στο οποίο θα είναι παρόντες οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Καμιά διμερής συνάντηση δεν προβλέπεται μεταξύ των δύο ηγετών, αλλά το Κρεμλίνο δεν αποκλείει ανεπίσημες επαφές.

Τη σύνοδο κορυφής του APEC θα ακολουθήσει εκείνη της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.