ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Ρωσικά άρματα μπήκαν στην ανατολική Ουκρανία

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 14:13 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2014, 14:13
Κίεβο: Ρωσικά άρματα μπήκαν στην ανατολική Ουκρανία
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται η αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται. 

Συνεχίζεται η αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται.

Το Κίεβο κατήγγειλε σήμερα ότι 32 άρματα, στοιχεία πυροβολικού και άλλος εξοπλισμός καθώς και στρατιώτες από τη Ρωσία πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στην ανατολική Ουκρανία, όπου πέντε ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο.

«Συνεχίζεται η ανάπτυξη του στρατιωτικού εξοπλισμού και των ρώσων μισθοφόρων στις γραμμές του μετώπου», δήλωσε ο Λισένκο σε ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Χάσαμε πέντε στρατιώτες και 16 άλλοι τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο» στις ανατολικές περιοχές οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα η δημαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, 15 πολίτες τραυματίστηκαν από θραύσματα οβίδων κατά τις μάχες που μαίνονταν χθες στην περιοχή αυτή, ενώ οι συνοικίες της Κιέφσκι και Κουιμπιτσέφσκι αποτέλεσαν στόχο πυρών πυροβολικού. Οι συνοικίες αυτές βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ένα από τα θερμότερα σημεία της σύγκρουσης μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών.