ΔΙΕΘΝΗ

Συναντήσεις ηγετών για τη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 08:34 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 08:50
Συναντήσεις ηγετών για τη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού
Facebook Twitter Whatsapp

Ηγέτες από περιοχή της Ασίας, του Ειρηνικού και άλλων χωρών κατέφθασαν τη Δευτέρα στο Πεκίνο όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Ηγέτες από περιοχή της Ασίας, του Ειρηνικού και άλλων χωρών κατέφθασαν τη Δευτέρα στο Πεκίνο όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Σήμερα Τρίτη, θα είναι η κύρια ημέρα των συνομιλιών.

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεούν Χίε συναντήθηκε τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, σε δείπνο που παραχωρήθηκε προς τιμή των ηγετών. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η Παρκ και ο Άμπε κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλον κατά τη διάρκεια του δείπνου. Οι σχέσεις μεταξύ των δυο εθνών είναι σχετικά περίπλοκες καθώς υπάρχουν, μεταξύ άλλων, εδαφικές διαφωνίες. Ο Άμπε συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποίησαν σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. Οι δύο ηγέτες «αντάλλαξαν μερικές κουβέντες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.