ΔΙΕΘΝΗ

Μπαράζ επιθέσεων στο Πακιστάν

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 15:40 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 15:40
Μπαράζ επιθέσεων στο Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Πακιστάν σε μια σειρά επιθέσεων ανταρτών, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Πακιστάν σε μια σειρά επιθέσεων ανταρτών, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Οι συνολικά πέντε επιθέσεις, ανάμεσά τους μια με στόχο στρατιωτικούς και μια η οποία στοχοθέτησε έναν δικαστή, προστίθενται στην πρόσφατη αναζωπύρωση της βίας στη χώρα, έπειτα από μια πολύμηνη επιχείρηση του στρατού εναντίον των Ταλιμπάν και τη σχετική ηρεμία που ακολούθησε.

Τουλάχιστον δύο στρατιώτες και 15 αντάρτες σκοτώθηκαν όταν πολυάριθμοι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον μιας παραστρατιωτικής δύναμης στην Ορακζάι, μια περιοχή των φυλών όπου επικρατεί αστάθεια και στην οποία συχνά δρουν οι Ταλιμπάν, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας. Άλλοι έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στη Μπατζαούρ, μια άλλη ασταθή περιοχή των φυλών του Πακιστάν, πολύ κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δύο αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας που ήταν επιφορτισμένοι με τη φρούρηση του προσωπικού μιας εκστρατείας εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πολιομυελίτιδας σκοτώθηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι ενός δρόμου, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Σοχάιλ Χαν.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, η μεγαλύτερη ισλαμιστική οργάνωση της χώρας.