ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ισραηλινός συνοριοφρουρός για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παλαιστίνιου εφήβου

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2014, 23:01 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2014, 15:29
Συνελήφθη ισραηλινός συνοριοφρουρός για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παλαιστίνιου εφήβου
Facebook Twitter Whatsapp

Συνελήφθη ένας ισραηλινός συνοριοφρουρός για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Παλαιστίνιου εφήβου τον Μάιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Συνελήφθη ένας ισραηλινός συνοριοφρουρός για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παλαιστίνιου εφήβου τον Μάιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αυτό δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Ο Νάντιμ Νουάρα, 17 ετών, και ο Μουχάμαντ Αμπού Ταρ, 16 ετών, σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στις 15 Μαΐου. Εικόνες από κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι οι δύο έφηβοι δέχθηκαν πυροβολισμούς παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούσαν άμεση απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι ο αστυνομικό συνελήφθη για τον θάνατο του Νουάρα, αλλά όχι του Αμπού Ταρ, καθώς δεν έχει διενεργηθεί νεκροψία στη σορό του τελευταίου.

Τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο Μπένι Κατζ, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του χρησιμοποίησε μόνο πλαστικές σφαίρες στη διάρκεια της διαδήλωσης και αρνείται ότι έκανε χρήση πραγματικών πυρών.

Την εποχή του συμβάντος οι Παλαιστίνιοι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά. Ο ισραηλινός στρατός είχε επισημάνει ότι οι δυνάμεις του έκαναν χρήση μόνο πλαστικών σφαιρών εκείνη την ημέρα, όμως είχε προσθέσει ότι συνοριοφύλακες, οι οποίοι φέρουν αυτόματα όπλα, ήταν παρόντες στο σημείο της συμπλοκής.

Τον Ιούνιο ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι η νεκροψία στη σορό του Νουάρα, που έγινε έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του, έδειξε ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά. Αμερικανοί, Δανοί και Ισραηλινοί γιατροί ήταν παρόντες στη νεκροψία.