ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τρίπολη

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 09:24 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 12:10
Έκρηξη στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τρίπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίτερα σήμερα το πρωί κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, αλλά σύμφωνα με κατοίκους και αυτόπτες μάρτυρες δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα κοντά στις πρεσβείες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη χωρίς να υπάρξουν θύματα ή σημαντικές ζημιές. Στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν βρίσκονταν υπάλληλοι τη στιγμή της έκρηξης, αλλά τρεις άνθρωποι, άλλης εθνικότητας, που εργάζονται ως φρουροί ασφαλείας, τραυματίστηκαν καθώς βρίσκονταν έξω από το κτίριο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εκρήξεις ακολουθούν μία σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν χθες σε πόλεις της Λιβύης, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης που εδρεύει στην ανατολική πόλη Τομπρούκ και η οποία αμφισβητείται από την αντίπαλη κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη.

Τόσο η Αίγυπτος όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακολούθησαν το παράδειγμα άλλων χωρών κι απομάκρυναν το διπλωματικό τους προσωπικό από την πρωτεύουσα στη διάρκεια του καλοκαιριού ύστερα από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Τρίπολη ανάμεσα σε ένοπλες οργανώσεις που επιδιώκουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη χώρα αυτή της βορείου Αφρικής.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι από την έκρηξη βόμβας έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε κτίρια και σε κάποια καταστήματα, αλλά δεν είναι βέβαιο αν επλήγη και το κτίριο της πρεσβείας.

Η πρεσβεία της Αιγύπτου είναι κλειστή από τον Ιανουάριο και εκείνη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τον Μάιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν στόχοι των επιθέσεων ήταν οι ίδιες οι πρεσβείες.