ΔΙΕΘΝΗ

Μειώνεται η λαϊκή υποστήριξη στους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 11:06 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 11:06
Μειώνεται η λαϊκή υποστήριξη στους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ
Facebook Twitter Whatsapp

Υπέρ του τερματισμού των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Χονγκ Κονγκ τάσσεται η πλειοψηφία των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπέρ του τερματισμού των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Χονγκ Κονγκ τάσσεται η πλειοψηφία των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του κινεζικού πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ εκτιμούν ότι οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν καταλάβει τμήματα-κλειδιά της πρώην αυτής βρετανικής αποικίας.

Το 67,4% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι οι διαδηλωτές θα πρέπει να εκκενώσουν τους δρόμους. Η λαϊκή στήριξη προς το κίνημα επίσης φθίνει με το 43,5% των ερωτηθέντων να τάσσεται κατά και το 33,9% υπέρ του.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ακολουθούν τη δημοσίευση στις εφημερίδες ειδοποίησης έξωσης που αφορούσε το Ναυαρχείο, κυριότερο χώρο συγκέντρωσης των διαδηλωτών που βρίσκεται δίπλα στο επιχειρηματικό κέντρο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αστυνομία ενδεχομένως να επέμβει ανά πάσα στιγμή για να απομακρύνει όλα τα οδοφράγματα.

 Το Χονγκ Κονγκ ανήκει, μετά την παράδοσή του από τη Βρετανία το 1997, στην κινεζική επικράτεια. Το καλοκαίρι, η κινεζική ηγεσία καθόρισε πώς θα γίνεται η ανάδειξη του ηγέτη της περιφέρειας από το 2017 κι έπειτα: οι υποψήφιοι στις εκλογές θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την έγκριση του Πεκίνου.

Ο αποκλεισμός των ελεύθερων υποψηφιοτήτων προκάλεσε οργή στο Χονγκ Κονγκ και πυροδότησε το ισχυρότερο κίνημα αντιδράσεων εναντίον της κινεζικής ηγεσίας από την παράδοση της πρώην βρετανικής αποικίας.