ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι αντάρτες βρίσκουν μόνοι τους τα όπλα

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 13:44 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 13:48
Πούτιν: Οι αντάρτες βρίσκουν μόνοι τους τα όπλα
Facebook Twitter Whatsapp

Απέρριψε τις κατηγορίες των Δυτικών για την αποστολή όπλων από τη Μόσχα προς τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας ο ρώσος πρόεδρος.

Απέρριψε τις κατηγορίες των Δυτικών για την αποστολή όπλων από τη Μόσχα προς τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας ο ρώσος πρόεδρος, δηλώνοντας ότι "τα προμηθεύονται μόνοι τους".

"Από πού προέρχονται αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα και τα συστήματα πυροβολικού; Στον σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι που διεξάγουν έναν αγώνα και που θεωρούν αυτόν τον αγώνα δίκαιο...βρίσκουν πάντα όπλα", δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το περιεχόμενο της οποίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες του Κιέβου και των Δυτικών ότι εξοπλίζει τους αντάρτες. Σε απάντηση, ο Πούτιν δήλωσε κατά τη συνέντευξη: "Οι ουκρανικές αρχές έχουν στείλει στρατό και χρησιμοποιούν ως και βαλλιστικούς πυραύλους. Ποιος μιλάει γι΄αυτά. Ούτε κουβέντα".

Η Ρωσία "δεν θέλει" το Κίεβο να εξουδετερώσει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους και τους αντιπολιτευόμενους " στην ανατολική Ουκρανία. "Και δεν θα το επιτρέψουμε", είπε.