ΔΙΕΘΝΗ

Σκληραίνει τη στάση της για το πυρηνικό πρόγραμμα η Τεχεράνη

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2014, 22:01 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2014, 16:20
Σκληραίνει τη στάση της για το πυρηνικό πρόγραμμα η Τεχεράνη
Facebook Twitter Whatsapp

Η Τεχεράνη εκτιμά πως δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις όσον αφορά τον αντιδραστήρα Αράκ, όπως ανέφερε ο Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, επικεφαλής των διαπραγματευτών από το Ιράν.

Η Τεχεράνη εκτιμά πως δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις όσον αφορά τον αντιδραστήρα βαρέως ύδατος Αράκ, όπως ανέφερε ο Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, επικεφαλής των διαπραγματευτών από το Ιράν.

«Όσον αφορά τον αντιδραστήρα του Αράκ, είπαμε ότι ήμαστε έτοιμοι να τον σχεδιάσουμε έτσι ώστε οι ανησυχίες να αρθούν. Το θέμα αυτό έχει ρυθμιστεί μέχρι ενός σημείου από τεχνικής πλευράς και δεν υπάρχει πλέον χώρος για επιπλέον διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Σαλεχί, επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αντιδραστήρας βαρέος ύδατος του Αράκ, 240 χλμ. νοτιο-δυτικά της Τεχεράνης, είναι ένα από τα σημεία στα οποία προσκόπτει η διαπραγμάτευση για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με την ομάδα 5+1 (Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία), η οποία έχει στόχο την επίτευξη διπλωματικής συμφωνίας μέχρι την 24η Νοεμβρίου ώστε να τερματιστεί μια αντιπαράθεση 12 ετών σε σχέση με τις ατομικές δραστηριότητες της Ισλαμικής Δημοκρατίας.