ΔΙΕΘΝΗ

Υποψήφιος και για τέταρτη θητεία ο Πούτιν

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2014, 19:01 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2014, 19:44
Υποψήφιος και για τέταρτη θητεία ο Πούτιν
Facebook Twitter Whatsapp

Και για τέταρτη θητεία δήλωσε ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και για τέταρτη θητεία δήλωσε ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να παραμείνει στο ύπατο αξίωμα στη χώρα του ως το έτος 2024.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα δήλωσε: «Ναι, είναι ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος. Δεν γνωρίζω ακόμη εάν θα γίνει πραγματικότητα αυτό ή όχι».

Ο ίδιος σημείωσε πως αν και το Σύνταγμα της Ρωσίας του επιτρέπει να διεκδικήσει νέα θητεία, «αυτό δεν σημαίνει σε καμιά απολύτως περίπτωση ότι θα λάβω μια τέτοια απόφαση. Θα εξετάσω το γενικό πλαίσιο, την εσωτερική κατάσταση, τα προσωπικά μου αισθήματα».

«Είναι πραγματικά απαραίτητο να το συζητήσουμε τώρα; Το έτος 2014 δεν έχει τελειώσει ακόμη και μιλάτε ήδη για το 2018. Είναι πολύς ο χρόνος και πολλά μπορεί να αλλάξουν», είπε ο Πούτιν.

Πάντως ο Ρώσος πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει πρόεδρος ισοβίως. «Όχι, αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα, θα την έβλαπτε, και δεν το έχω ανάγκη. Το Σύνταγμα ορίζει τον αριθμό των θητειών», ανέφερε.