ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά στις κάλπες οι ψηφοφόροι στο Μπαχρέιν

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2014, 20:28 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2014, 20:28
Ξανά στις κάλπες οι ψηφοφόροι στο Μπαχρέιν
Facebook Twitter Whatsapp

Ξανά στις κάλπες θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα οι ψηφοφόροι στο Μπαχρέιν, για να κριθούν οι 34 από τις 40 έδρες της Βουλής της χώρας.

Ξανά στις κάλπες θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα οι ψηφοφόροι στο Μπαχρέιν, για να κριθούν οι 34 από τις 40 έδρες της Βουλής της χώρας, καθώς μόλις έξι υποψήφιοι κέρδισαν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή.

Οι βουλευτικές εκλογές, οι πρώτες μετά την εξέγερση του 2011 εναντίον της σουνιτικής μοναρχίας, διεξήχθησαν χθες Σάββατο, ενώ η αντιπολίτευση καλούσε τους πολίτες σε αποχή.

Οι νικητές από τον πρώτο γύρο είναι πέντε σουνίτες, ανάμεσά τους ένας πρώην βουλευτής, και ένας σιίτης.

Ένας πολιτικός εξασφάλισε μια έδρα διότι οι δύο αντίπαλοί του στην εκλογική του περιφέρεια εγκατέλειψαν τον εκλογικό τους αγώνα πριν από την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που σήμανε πως ήταν ο μόνος υποψήφιος.

«Περίπου 260 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις εναπομείνασες 34 έδρες την 29η Νοεμβρίου», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Χάλεντ Μπιν Αλί αλ Χαλίφα. Ανάμεσα στους υποψήφιους που θα λάβουν μέρος στον δεύτερο γύρο είναι έξι γυναίκες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα, η εκλογική επιτροπή και η αντιπολίτευση ανακοίνωσαν πολύ διαφορετικές εκτιμήσεις για το επίπεδο της συμμετοχής. Η εκλογική επιτροπή ανέφερε ότι το 51,5% των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου (350.000) ψήφισε χθες, ενώ η αντιπολίτευση αμφισβήτησε ευθέως το ποσοστό, που θεωρεί ότι περιορίστηκε στο 30%.

Η σιιτική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς την φάρσα και τονίζοντας ότι δεν δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις δημοκρατικού ελέγχου.