ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε το βίντεο της στιγμής της δολοφονίας του 12χρονου στο Κλίβελαντ από αστυνομικούς

Δημοσίευση 27 Νοεμβρίου 2014, 08:49 / Ανανεώθηκε 27 Νοεμβρίου 2014, 08:49
Facebook Twitter Whatsapp

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο στο οποίο οι αστυνομικοί πυροβολούν τον 12χρονο Ταμίρ Ράις στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο στο οποίο οι αστυνομικοί πυροβολούν τον 12χρονο Ταμίρ Ράις στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από αίτημα της οικογένειας του θύματος και δείχνει πως οι αστυνομικοί πυροβολούν το αγόρι λίγα δευτερόλεπτα αφότου έφθασαν στο πάρκο που έπαιζε ο μικρός με ένα ψεύτικο όπλο. 

Το βίντεο, δείχνει τον Ταμίρ Ράις να παίζει με ένα ψεύτικο όπλο στην άκρη ενός πάρκου. Ένα περιπολικό σταματάει και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ράις πυροβολείται. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δύο αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου το Σάββατο αφού ειδοποιήθηκαν πως κάποιος στο πάρκο κρατάει ένα "πιθανόν ψεύτικο" όπλο και το στρέφει προς περαστικούς. 

Η "Ουάσινγκτον Ποστ" ανέφερε πως η πληροφορία ότι το όπλο ήταν πιθανόν ψεύτικο δεν μεταδόθηκε στους αστυνομικούς. Οι αρχές υποστήριξαν πως το όπλο δεν έφερε την πορτοκαλί ένδειξη που υπάρχει για να δείχνει πως είναι ψεύτικο, αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

"Ρίχθηκαν πυροβολισμοί, άρρην στο έδαφος, εμ, μαύρος άρρην, ίσως 20 ετών", μετέδωσε από τον ασύρματο μετά τους πυροβολισμούς ο ένας από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την "Ουάσινγκτον Ποστ". 

Ο Ράις προειδοποιήθηκε τρεις φορές να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, αλλά δεν συμμορφώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

"Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: οι αστυνομικοί αντέδρασαν γρήγορα", αναφέρει σε δήλωσή της η οικογένεια του Ράις. "Ο Ταμίρ έπρεπε να είναι ακόμη εδώ μαζί μας", είπαν οι γονείς του, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς". 

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ράις είναι ο 26χρονος Τίμοθι Λέμαν, ο οποίος είχε ενταχθεί το Μάρτιο στην αστυνομική δύναμη του Κλίβελαντ. 

Το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα πρόκειται να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία σ' ένα σώμα ενόρκων, το οποίο θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του αστυνομικού.